ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τζέιμς Κάμερον: «Φτάνει με τους Avengers»

Ο Τζέιμς Κάμερον δίνει συνεντεύξεις αυτό τον καιρό, με αφορμή το ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορία της επιστημονικής φαντασίας που θα παρουσιάσει από την επόμενη εβδομάδα στο AMC.

Επειδή όμως έχει πολλά σχέδια στο μέλλον και επιπρόσθετα σπάνια κρύβει τη γνώμη του σχετικά με το σινεμά της εποχής, οι κουβέντες με τους δημοσιογράφους ξέφυγαν σχετικά εύκολα από τα όρια της σειράς.

Ο Κάμερον ανέφερε αρχικά τις σκέψεις του για το πως μπορούν να εξελιχθούν οι συνέχειες του «Avatar» που ετοιμάζει, φέρνοντας του παράδειγμα των «Νονών»: «Θα είναι κάτι σαν τον “Νονό”. Προφανώς είναι διαφορετικό είδος και διαφορετική ιστορία, όμως ενδιαφέρομαι πολύ για κάτι τέτοιο, μια μεγάλη οικογενειακή saga που θα επεκτείνεται στην επόμενη γενιά των πρώτων ηρώων. Αν δείτε τα σημερινά franchises, ελάχιστα στοχεύουν σε αυτό, τη χρονική συνέχεια δηλαδή μιας ιστορίας μέσω των παιδιών. Οπότε αυτό το project των επόμενων Avatar ή θα αποτύχει και θα απομονωθεί ή θα αλλάξει τα δεδομένα. Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει αυτό πριν βγει η ταινία.»

Μιλώντας ακόμη για τις ταινίες που κυριαρχούν σήμερα, ήταν σαφής στη γνώμη του για τους «Avengers» της Marvel: «Δεν είναι ότι δεν αγαπώ αυτές τις ταινίες, είναι το “φτάνει πια”. Υπάρχουν και άλλες ιστορίες να πεις πέρα από άντρες με υπερφυσικά γονίδια και χωρίς οικογένεια, που για 2 ώρες αψηφούν συνεχώς τον θάνατο και διαλύουν πόλεις πίσω τους. Πόσο ακόμη;»

Τέλος, ρωτήθηκε και για τον «Εξολοθρευτή» λέγοντας πως είναι υποχρεωμένος να αλλάξει κάποια πράγματα στην καρδιά της ιστορίας: «Το κοιτάμε πλέον κάπως διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο σενάριο που είχα γράψει το 1982. Αυτό είχε την απλή λογική πως η τεχνολογία και τα computers είναι κακά. Σήμερα πια δε μπορείς να προχωρήσεις με μια τόσο απλή ιδέα, πρέπει να υπάρχει ένα “αλλά” που θα δίνει την ισορροπία».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button