ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νύχτα κόλασης στην Ηλεία – Πλησιάζουν κατοικίες τα μέτωπα της πυρκαγίας (χάρτης)

Σε χαράδρα έχει μετακινηθεί το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς που απείλησε νωρίτερα, το βράδυ της Κυριακής (15/4), το χωριό Σκιλλουντία στην Ηλεία και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια της περιοχής.

Στο μεταξύ, νέα πυρκαγιά ξέσπασε σε δυο μέτωπα στην περιοχή Σπιάντζα του ίδιου νομού.

Η Σκιλλουντία, κοντά στα Κρέστενα, βυθίστηκε στο σκοτάδι και οι κάτοικοί της απομακρύνθηκαν καθώς περικυκλώθηκε από τη φωτιά.

Το νέα μέτωπα στη Σπιάντζα κατακαίνε δασική έκταση, καλαμιές και χαμηλή βλάστηση ενώ ξεδιπλώνονται με ταχύτητα λόγω των δυνατών ανέμων. Δεν απειλούν αυτή την στιγμή κατοικημένη περιοχή, αλλά προκαλούν τεράστιο πρόβλημα καθώς αναγκάζουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης που μάχονται στην Σκιλλουντία να διασπαστούν.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν δύσκολη μάχη καθότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Συνολικά, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και η νύχτα προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Η φωτιά είχε ξεσπάσει το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Φρίξα και με τους δυνατούς ανέμους το μέτωπο εξαπλώθηκε δυτικότερα, φτάνοντας το βράδυ στη Σκιλλουντία.

fotianew

Μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία

Σε τρία μέτωπα μαίνεται η φωτιά στην περιοχή Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Ηλεία, ενώ στη γειτονική Αρχαία Ολυμπία έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, υπό τον φόβο επέκτασης της φωτιάς.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρετστένων Διονύσης Μπαλιούκος, «τα μέτωπα της φωτιάς καίνε στις περιοχές Φρίξα, Σκιλλουντία και Καλυβάκια, που βρίσκεται απέναντι από την Αρχαία Ολυμπία».

Όπως πρόσθεσε, «πριν από λίγο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν τη φωτιά λίγο έξω από τον οικισμό της Σκιλλουντίας, ενώ στη Φρίξα έχει σταματήσει εκεί που υπάρχει η ζώνη προστασίας από την Πυροσβεστική».

Συμπληρώνει ωστόσο ότι «αυτό που μας ανησυχεί είναι οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς δηλώνει ότι «η φωτιά είναι ορατή από εδώ, αλλά είναι μακριά».

Όμως σημειώνει ότι «εμείς είμαστε σε επιφυλακή, διότι πνέουν ισχυροί άνεμοι και γι’ αυτό, τόσο ο δήμος, όσο και η Πυροσβεστική έχουν λάβει τ’ απαραίτητα μέτρα».

Και προσθέτει πως «υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές στην Ολυμπιακή Ακαδημία και στον αρχαιολογικό χώρο για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς».

Τέλος, να σημειωθεί, ότι στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το έργο τους συνδράμουν μηχανήματα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, καθώς και ιδιωτικό βυτιοφόρο..

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close