ΕΛΛΑΔΑΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Πτώση Mirage στη Σκύρο – Έρευνες για τον χειριστή που αγνοείται..

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή περίπου 4 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ελληνικά Mirage απογειώθηκαν από τη Σκύρο για να αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά. Ολοκλήρωσαν το έργο τους και εννέα μίλια πριν φθάσουν στο αεροδρόμιο της Σκύρου ο νούμερο δύο του σχηματισμού ενημέρωσε πως κατέπεσε ο νούμερο ένα.

Στο Mirage 2000-5 επέβαινε ένας χειριστής ο οποίος αγνοείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νούμερο 2 του σχηματισμού ειδοποίησε ότι έχασε επαφή με το νούμερο 1, εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου. Σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του χειριστή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα μαχητικό Ζουκόβσκι και ένα Super Puma.

Παράλληλα απογειώθηκε και ένα Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού το οποίο μεταφέρει άνδρες της ομάδας ΟΥΚ. Η μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών θα μεταβεί στο σημείο της πτώσης με πλωτό μέσο προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες.

Στις έρευνες συμμετέχει η φρεγάτα Ψαρά, η οποία βρισκόταν στο κεντρικό Αιγαίο και άλλαξε πορεία για να κατευθυνθεί στη Σκύρο.

Στην περιοχή υπήρχε νέφωση και ομίχλη, ωστόσο θεωρούνται πολύ καλές οι σημερινές καιρικές συνθήκες σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους.

Το μαχητικό Mirage 2000-5 που κατέπεσε ήταν το νούμερο 1, δηλαδή ο αρχηγός του σχηματισμού των δύο ελληνικών μαχητικών που είχαν αναλάβει την αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών F-16.

Και η ανακοίνωση του ΓΕΑ δεν μιλάει για προγενέστερη τεχνική βλάβη ή για ενημέρωση του πιλότου ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά για ξαφνική “απώλεια επαφής”, που σημαίνει ότι όλα έγιναν ξαφνικά…

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του».

Tα τουρκικά ΜΜΕ προβάλλουν την πτώση του ελληνικού Μirage ως πρώτη είδηση αλλα πουθενά δεν αναφέρουν ότι εκτελούσε αποστολή αναχαίτισης.

«ΕΚΤΑΚΤΟ. Αγνοείται ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος στο Αιγαίο» είναι ο τίτλος της Sabah, που αναφέρει πως το μαχητικό 2000-5 έχει εξαφανιστεί κοντά στον νησί Ιskri (όπως αναφέρει την Σκύρο), και πως ο πιλότος αγνοείται, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι έρευνες διάσωσης.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button