ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν “έχτισε” ναυτικό, και τέταρτη κορβέτα στον τουρκικό στόλο!

Χθες στην Τουρκία καθελκύστηκε η τρίτη κορβέτα κλάσεως ADA (F-513 BURGAZADA). Σήμερα οι Τούρκοι έδωσαν στη δημοσιότητα μέσω “διαρροής” ,εικόνες της τέταρτης και τελευταίας κορβέτας (F-514 KINALIADA) που είναι έτοιμη να καθελκυστεί τις επόμενες ημέρες! Γι΄ αυτό είναι και σημαιοστολισμένη.

Από το 2003, που ο Ερντογάν έγινε ο “μεγάλος τιμονιέρης” της Τουρκίας, έθεσε στόχο να εξοπλίσει τη χώρα του δίνοντας βάρος στα “εθνικά όπλα” κι όχι στις αγορές από το εξωτερικό. Όσο κι αν μας είναι δυσάρεστο πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα ΄χει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Την εποχή που εκείνος έδινε τα πάντα για να αναπτύξει εγχώρια αμυντική βιομηχανία, στην Ελλάδα τραπεζικοί λογαριασμοί φούσκωναν και οι Ένοπλες Δυνάμεις “φορτώνονταν” με οπλικά συστήματα αμφιβόλου χρησιμότητας, χωρίς καμία απολύτως πρόβλεψη για τη συντήρησή τους και την τεχνική τους υποστήριξη.

Ειδικά στο ναυτικό η Τουρκία επί Ερντογάν δυνάμωσε σημαντικά αφήνοντας πίσω την εποχή της ανυπαρξίας. Το ελληνικό ΠΝ υπερέχει ακόμη, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα. Χρειάζεται άμεσα εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση και υποστήριξη.

Τίτλος άρθρου:

Ο Ερντογάν “έχτισε” ναυτικό, και τέταρτη κορβέτα στον τουρκικό στόλο!

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close