ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΘΕΜΑΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σιγή ιχθύος» από την Κομισιόν για το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών

Η Κομισιόν αναμένει την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ιταλικών εκλογών προτού προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση κρατώντας «σιγή ιχθύος».

Πάντως σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης Τύπου της Επιτροπής, ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε πως η Επιτροπή “έχει εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο Ματαρέλα, να υποστηρίξει τη δημιουργία μιας σταθερής κυβέρνησης στην Ιταλία και στο μεσοδιάστημα, η χώρα έχει κυβέρνηση, υπό τον Πρωθυπουργό Τζεντιλόνι με τον οποίο η ΕΕ συνεργάζεται στενά”.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να δώσει απάντηση και σε ερώτηση πάνω στα σχόλια του Ματέο Σαλντίνι, του αρχηγού του κόμματος Λέγκα του Βορρά, ενός συντηρητικού και αντιευρωπαϊκού κόμματος που είπε πως οι δηλώσεις του Προέδρου Γιούνκερ για τις Ιταλικές εκλογές, αύξησαν τα ποσοστά του κόμματος του.

Η στάση της Επιτροπής έχει ενδιαφέρον, καθώς “κερδίζει χρόνο” πριν πάρει θέση για ένα αποτέλεσμα το οποίο ξεκάθαρα δεν είναι φιλικό προς αυτή (θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως χείριστο).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close