ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕΛΛΑΔΑ

Ένοχοι οι Αλγερινοί παράνομοι μετανάστες για βιασμό Ελληνίδας φοιτήτριας

Ένοχοι οι Αλγερινοί παράνομοι μετανάστες για βιασμό Ελληνίδας φοιτήτριας

Δύο Αλγερινοί παράνομοι μετανάστες οι οποίοι δε θα έπρεπε καν να βρίσκονται στην Ελλάδα καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης από Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ύστερα από βιασμό σε βάρος Ελληνίδας φοιτήτριας.

Εκτός από την κατηγορία του βιασμού κρίθηκαν ένοχοι για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ληστείες, κλοπές κ.ά., ενώ το δικαστήριο τους τιμώρησε με συνολικές ποινές κάθειρξης 29 ετών, τον πρώτο, και 21 ετών, τον δεύτερο.

Για τον βιασμό κατηγορείται ένας ακόμη Αλγερινός που παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων, καθώς κατά δήλωσή του είναι ανήλικος, χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα βέβαια καθώς οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες δηλώνουν ανήλικοι.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, 19, 22 και 29 ετών, είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2016 στη Θεσσαλονίκη.

Είχε προηγηθεί καταγγελία φοιτήτριας τους ΑΠΘ ότι τη λήστεψαν και ασέλγησαν εναντίον της, μετά από πάρτι στην Πανεπιστημιούπολη.

Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν σε διαμέρισμα που νοίκιαζε ένας εξ αυτών και από το οποίο κατασχέθηκαν περίπου 2 κιλά χασίς, κλεμμένα κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ, κ.ά.

Στον ίδιο διαμέρισμα βρέθηκαν τρεις ακόμη αλλοδαποί, ανάμεσα στους οποίους ένας ακόμη Αλγερινός, ένας Σύρος και ένας υπήκοος Δυτικής Σαχάρας, που καταδικάστηκαν για τα ναρκωτικά σε ποινές κάθειρξης από 8 έως 15 ετών,.

Σημειώνεται ότι όλοι τους βρίσκονταν στη Ελλάδα υπό το μανδύα του πρόσφυγα χωρίς κανείς να τους ενοχλεί.

Οι δύο κατηγορούμενοι για το βιασμό, απολογούμενοι παραδέχθηκαν την πράξη τους, αλλά υποστήριξαν ότι έγινε με τη συναίνεση του θύματος, ενώ για τα ναρκωτικά όλοι οι κατηγορούμενοι είπαν ότι δεν είχαν εμπλοκή με εμπόριο και διακίνηση, αλλά τα είχε αφήσει ένας Αλβανός για φύλαξη.

Μετά το πέρας της ποινής τους (στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των φυλακών) θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να απελαθούν.

Όλοι οι καταδικασμένοι επέστρεψαν στις φυλακές μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close
Close