ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Μόσχα προς Τελ Αβίβ μετά την κατάρριψη του F-16I από ρωσικό Pantsir S.1: «Ας προσέχατε»!

Πέθανε ο back seater πιλότος του ισραηλινού F-16I που καταρρίφθηκε πάνω από την Συρία ενώ είχε εκτελέσει αποστολή βομβαρδισμού ιρανικών στόχων από τις δυνάμεις που εδρεύουν στο συριακό έδαφος.

Το ισραηλινό ΓΕΣ έδωσε στην δημοσιότητα το βίντεο με το ιρανικό UAV που διείσδυσε στον ισραηλινό εναέριο χώρο και κατέγραφε εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές.

Πριν λίγο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του κάλεσε το Ισραήλ «Να σεβαστεί την κυριαρχία της Συρίας και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών της Μέσης Ανατολής γιατί τέτοιες ενέργειες μπορεί να έχουν συνέπειες. Oποιεσδήποτε απειλές κατά της ασφάλειας των Ρώσων στρατιωτών στην Συρία, είναι απαράδεκτες».

Kαι στην αεροπορική βάση Τ-4 που βομβάρδισαν οι Ισραηλινοί, υπάρχουν πολλοί Ρώσοι στρατιώτες…

Με απλά λόγια η Μόσχα λέει στο Τελ-Αβίβ «Ας προσέχατε»!

Όπως μεταδίδει το INTERFAX: «Είναι απολύτως απαράδεκτο το Ισραήλ να απειλεί με τις πράξεις του τη ζωή των Ρώσων στρατιωτικών που βρίσκονται στην Συρία στο πλαίσιο του αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας».

Ισραηλινές πηγές στην υπηρεσία πληροφοριών MOSSAD αναφέρουν ότι το σύστημα αεράμυνας της Συρίας λειτουργεί και διοικείται εξολοκλήρου από τους Ρώσους αξιωματικούς από την αεροπορική τους βάση στο Kheimim.

Το ισραηλινό F-16I SUFA καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης  κατά της ιρανικής εγκατάστασης στην αεροπορική βάση T-4 κοντά στην Palmyra, από την οποία απογειώθηκε το ιρανικό  UAV εισβάλλοντας  στον ισραηλινό εναέριο χώρο το πρωί.

«Το Ιράν έστειλε UAV πάνω από το Ισραήλ από βάση της Συρίας στην οποία υπηρετούν Ρώσοι στρατιωτικοί» αναφέρει ισραηλινό δημοσίευμα .

Ήταν σίγουρα γνωστή στην ρωσική διοίκηση, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις εγκαταστάσεις της Συρίας, η ιρανική εναέρια επιχείρηση.

Το δεύτερο, πολύ ευρύτερο κύμα ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων εναντίον δώδεκα στόχων της Συρίας και του Ιράν το Σάββατο το πρωί, είχε στόχο  επίσης συστοιχίες πυραύλων που εκτοξεύθηκαν και από το Λίβανο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button