ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η Κούρδισσα στρατιωτίνα Αβέστα Χαμπούρ που ανατινάχτηκε πάνω σε τουρκικό τανκ

Η Κούρδισσα στρατιωτίνα Αβέστα Χαμπούρ (Avesta Khabur), περικυκλωμένη από Τούρκους στρατιώτες, ζώστηκε με εκρηκτικά και ανατινάχτηκε πάνω σε ένα τουρκικό τανκ στην ύπαιθρο της Aφρίν.

Αποτέλεσμα το τουρκικό τεθωρακισμένο να καταστραφεί και πολλοί Τούρκοι στρατιώτες να σκοτωθούν.
Η Αβέστα Χαμπούρ, μέλος των κουρδικών Μονάδων Προστασίας Γυναικών (YPJ), θυσιάστηκε σε μάχη στο χωριό Χεμάμ. Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες των YPG/YPJ είναι σοσιαλπατριώτες και ως σοσιαλιστές δεν πραγματοποιούν επιθέσεις αυτοκτονίας για να πάνε στον παράδεισο, όπως κάνουν οι τζιχαντιστές.

Η πράξη της Κούρδισσας ήταν μια ηρωική αυτοθυσία για να μην πιαστεί αιχμάλωτη και βιαστεί στη συνέχεια από τους Τούρκους και τους ισλαμιστές μισθοφόρους τους.

Οι Κούρδοι σοσιαλπατριώτες μαχητές και στην πολιορκία της Κόμπανι, πριν τους ενισχύσουν με όπλα και πυρομαχικά οι Αμερικανοί, είχαν άπαντες κρατήσει μια τελευταία σφαίρα για να αυτοκτονήσουν, επιλέγοντας τον θάνατο από το να τους πιάσει το Ισλαμικό Κράτος.

Γνωρίζοντας οι Κούρδοι μαχητές την ατίμωση της αιχμαλωσίας εάν πέσουν ζωντανοί σε τουρκικά ή ισλαμιστικά χέρια, πολλές φορές έχουν επιλέξει την αυτοκτονία.

Να σημειωθεί ότι εδώ και οκτώ ημέρες, που η Τουρκία διεξάγει την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», όπως ονομάζει την εισβολή στην Aφρίν, ο τουρκικός στρατός και οι τζιχαντιστές μισθοφόροι του δεν έχουν πετύχει τίποτα. Οι Κούρδοι τους έχουν καθηλώσει στα όρια του καντονιού και ο τουρκικός στρατός δεν μπορεί να προελάσει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button