ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιταλία: H Amazon ανοίγει 1.600 θέσεις εργασίας

Δύο νέες μονάδες σχεδιάζει να ανοίξει η Amazon στη βόρεια Ιταλία. Οι νέες εγκαταστάσεις θα τεθούν σε λειτουργία το φθινόπωρο του 2018 και θα φτάσουν να απασχολούν 1.600 άτομα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Amazon, από το 2010, έχει πραγματοποιήσει στην Ιταλία επένδυση άνω των 800 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας περισσότερες από 3.000 νέες θέσεις εργασίας.

Στα σχέδιά της προβλέπεται η λειτουργία δύο κτιρίων. Το πρώτο, 34.000 τετραγωνικών μέτρων, θα βρίσκεται στο Καζιράτε, στην περιοχή του Μπέργκαμο. Σε αυτό προβλέπονται 400 θέσεις εργασίας αορίστου χρόνου μέσα σε μια τριετία.

Το δεύτερο κτίριο, 60.000 τετραγωνικών μέτρων, θα βρίσκεται στο Τοράτσα Πιεμόντε, κοντά στο Τορίνο. Η επένδυση θα ανέλθει στα 150 εκατ. ευρώ και θα έχει 1.200 εργαζομένους τρία χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του.

Αλματώδης η αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων στην Ιταλία

Οι κινήσεις του τεχνολογικού κολοσσού οφείλονται στην αλματώδη αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων. Το 2017, το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 17%, ενώ οι πωλήσεις άγγιξαν τα 23,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το παρατηρητήριο για το ηλεκτρονικό εμπόριο B2c του Πολυτεχνείου του Μιλάνο.

Εντάσεις και απεργίες

Ωστόσο, το τέλος της προηγούμενης χρονιάς σημαδεύτηκε από εντάσεις στο κέντρο διανομής στο Καστέλ Σαν Τζιοβάνι, που βρίσκεται στο βόριο τμήμα της χώρας. Οι υπάλληλοι έκαναν απεργία στις 24 Νοεμβρίου, τη λεγόμενη «Μαύρη Παρασκευή» και στις 20 Δεκεμβρίου. Στα αιτήματά τους ήταν ο επανακαθορισμός των συνθηκών εργασίας και η αύξηση των μισθών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button