ΚΟΣΜΟΣ

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν την Κιβωτό του Νώε στα βουνά της Τουρκίας (pics)

Μια ανατρεπτική θεωρία παρουσίασαν επιστήμονες σε συνέδριο που έγινε στηνΤουρκία, αφού όπως είπαν, πιστεύουν ότι βρίσκεται θαμμένη κάπου στο όρος Αραράτ,

Η άποψη αυτή, όπως είναι φυσικό, συναντά μεγάλες αντιδράσεις από άλλες επιστημονικές ομάδες που υποστηρίζουν ότι στερείται στοιχειοθέτησης.

Στη Βίβλο αναφέρεται ότι η Κιβωτός του Νώε κατέληξε στο όρος Αραράτ (στο ανατολικό άκρο της Τουρκίας) σε 150 μέρες μετά τον κατακλυσμό.

Το 2010, ομάδα Ευαγγελικών Χριστιανών από την Κίνα και την Τουρκία, ισχυρίστηκε πως είχε βρει τα ίχνη τη Κιβωτού στο συγκεκριμένο βουνό.

Μάλιστα υποστήριξαν ότι βρήκαν και άνθρακα από ξύλο που χρονολογήθηκε και υπολογίστηκε ότι ήταν 4.800 ετών.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους καταρρίφθηκαν αφού τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, δεν ήταν επαρκή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Αγκρί της Τουρκίας, ένας ερευνητής από την Καλιφόρνια υποστήριξε ότι υπάρχουν ενδείξεις και πρόκειται να επικεντρώσει τις έρευνές του εκεί.

Ο καθηγητής Ραούλ Εσπεράντε από το Ινστιτούτο Έρευνας Γεωφυσικής τόνισε ότι θα επισκεφθεί όλες τις γύρω περιοχές και θα ερευνήσει.

Το συγκεκριμένο Ινστιτούτο  χρηματοδοτείται από την Εκκλησία των Ανθρώπων της Έβδομης Ημέρας.

Πάντως, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο αρχαιολόγος Μάικ Πιτ από τη Μεγάλη Βρετανία σχολίασε ότι αν είχε υπάρχει ένα πλημμυρικό φαινόμενο ικανό να σηκώσει ένα τεράστιο πλοίο 4 χιλιόμετρα ψηλά πάνω σε ένα βουνό, τότε θα υπήρχαν γεωλογικές ενδείξεις που θα ήταν γνωστές.

Πηγή: Daily Mail 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button