ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τα «τύμπανα του πολέμου» κρούει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: «Το 2019 θα έρθω και θα πάρω τα 18 νησιά από τους Έλληνες»

Τα «τύμπανα του πολέμου» έκρουσε ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος ουσιαστικά προανήγγειλε την κατάλληλη 18 ελληνικών νησιών, μόλις το κόμμα του, το CHP, έρθει στην εξουσία.

«Η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου, συν μία βραχονησίδα. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας μου απάντησε ‘Έλα και πάρ’ τα’ (μολών λαβέ). Θα έρθω το 2019 και θα πάρω όλα αυτά τα νησιά. Γιατί το λέω, ξέρετε; Αυτά τα έλεγαν μία περίοδο και για την Κύπρο ‘Μολών λαβέ’. Και ο αείμνηστος Ετζεβίτ τι έκανε; Πήγε και την πήρε».

Και το ερώτημα βέβαια που τίθεται εδώ, είναι πόσο πιο σαφής να γίνει  ο  Κιλιτσντάρογλου, λέγοντας ότι ένας ελληνο-τουρκικός  πόλεμος είναι προ των πυλών;

Δεν γίνεται να τεθεί πιο ξεκάθαρα.

Στη συνέχεια ο κ. Κιλιτσντάρογλου επέκρινε και τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας: «από το φόβο του ούτε μια απάντηση δεν μπορεί να δώσει. Πού είναι ότι είσαι ηγέτης του κόσμου;».

«Εγώ μπορώ να πεθάνω για τη χώρα μου. Εθνικότητα είναι να προστατεύεις τη χώρα σου μέχρι τον τελευταίο κόκκο άμμου», είπε ο Κιλιτσντάρογλου συμπληρώνοντας «έχουν καταλάβει 18 νησιά και κανείς δε λέει τίποτα»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button