ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έμβρυο επανήλθε στη ζωή μετά από 24 χρόνια κατάψυξης (vid)

‘Ενα έμβρυο που είχε καταψυχθεί σε κρυοσυντήρηση ως έμβρυο το 1992 ήρθε πρόσφατα στον κόσμο. Η 26χρονη Τίνα έφερε στον κόσμο την Έμα πριν ένα μήνα στο Τενεσί των ΗΠΑ, η οποία Εμα, ως έμβρυο είχε καταψυχθεί… όταν η μητέρα της ήταν μόλις ενός έτους. Αυτό σημαίνει, ότι αν η Εμα γεννιόταν κανονικά, σήμερα θα ήταν μόλις ένα χρόνο μικρότερο από την μητέρα του.
Σύμφωνα το Πανεπιστήμιο του Τενέσι, το μωρό είναι το πρώτο που γεννιέται έχοντας παραμείνει σε κατάσταση ψύξης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Είναι εκπληκτικό που ένα έμβρυο μπορεί να διατηρηθεί παγωμένο και να να έχει μία ευκαιρία στην ζωή μετά από τόσο πολύ καιρό κι αυτό επειδή οι τεχνικές κρυοσυντήρησης έχουν προχωρήσει από τότε» ανέφερε ο μαιευτήρας- γυναικολόγος Κάρολ Σόμερφελτ.
Η Τίνα και ο άνδρας της πήραν το έμβρυο μέσω του αμερικανικού εθνικού κέντρου δωρεάς εμβρύων (NEDC), ενός προγράμματος υιοθεσίας εμβρύων στο οποίο τα ζευγάρια που ελπίζουν να συλλάβουν.
Η δωρεά εμβρύων είναι πολύ δημοφιλής στην Αμερική καθώς το εθνικό κέντρο έχει λάβει δωρεές και από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και από ξένες χώρες.
Πηγή: koutipandoras.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button