ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο: Το νοσοκομείο της Σαντορίνης έμεινε χωρίς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ!

Κατάντημα για έναν από τους πλέον τουριστικούς προορισμούς - Η Πολεμική Αεροπορία κλήθηκε να μπαλώσει την κατάσταση και διέθεσε ένα ασθενοφόρο.

Το νοσοκομείο Σαντορίνης εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2016 από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εν χορδαίς και οργάνοις. Το καινούριο νοσοκομείο συγκέντρωσε ξανά τα φώτα της δημοσιότητας όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αποφάσισε να κάνει γνωστό ότι εκεί έκανε αιμορροϊδεκτομή σε κάποιον ασθενή.

Όμως η πραγματικότητα είναι ότι το νοσοκομείο δεν έχει καταφέρει να λειτουργήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα, αφού δεν υπάρχει καν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την εξυπηρέτηση των έκτακτων περιστατικών ή των μεγάλης ηλικίας ασθενών που δεν έχουν άλλη δυνατότητα να μεταβούν στο νοσοκομείο!

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, εδώ και μερικές ημέρες το νοσοκομείο της Σαντορίνης δεν έχει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς κυρίως όμως τα έκτακτα περιστατικά που μπορεί να χρειαστούν επείγουσα μεταφορά. Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται πρόβλημα με το μοναδικό ασθενοφόρο που διαθέτει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στο νησί της Σαντορίνης κι αυτό δείχνει ότι οι λύσεις που κάθε φορά προκρίνονται είναι σπασμωδικές και επιπόλαιες.

Προφανώς οι αρμόδιοι δεν έχουν καταφέρει να βρουν μόνιμη λύση ώστε να υπάρχει ασθενοφόρο για τους κατοίκους του νησιού που είναι ένας από τους πλέον τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Κι όλα αυτά λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, προσωρινή λύση στην ανυπαρξία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στην Σαντορίνη έδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας που διέθεσε το ασθενοφόρο του αεροπορικού αποσπάσματος της Πολεμικής Αεροπορίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των εκδρομέων που θα βρεθούν στη Σαντορίνη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button