ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης:«Η κυβέρνηση αγνοεί τις προειδοποιήσεις των διεθνών οργανισμών για τις άθλιες συνθήκες των προσφύγων»

«Μετά την πρωτοφανή δήλωσή του ότι δεν αποκλείει να υπάρξουν θύματα από το κρύο στα hotspots του Αιγαίου, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες του στις τοπικές κοινωνίες των νησιών».

Αυτό αναφέρει ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας όσα δήλωσε χθες ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής , κ. Μουζάλας.

Ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας καλεί τον αρμόδιο υπουργό να ξεκινήσει έστω και τωρα τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών πριν έρθουν τα χειρότερα.

Αναλυτικά στη δήλωση του επισημαίνει:

«Μετά την πρωτοφανή δήλωσή του ότι δεν αποκλείει να υπάρξουν θύματα από το κρύο στα hotspots του Αιγαίου, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες του στις τοπικές κοινωνίες των νησιών.

Είναι προφανές γιατί το πράττει, καθώς η Κυβέρνηση:

Δεν έχει εφαρμόσει, εδώ και 15 μήνες, τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, που η ίδια συμφώνησε.
Αγνοεί τις διαρκείς προειδοποιήσεις των διεθνών οργανισμών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών.

Αδυνατεί να ελέγξει την έξοδο μεταναστών σε άλλες χώρες της Ε.Ε. που έχει ως αποτέλεσμα τη διενέργεια ελέγχων στα αεροδρόμια των επιβατών που ταξιδεύουν από Ελλάδα.

Καλούμε, για μια ακόμη φορά, την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να υιοθετήσει επιτέλους τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αποσυμφόρηση των νησιών. Και να το πράξει τώρα, πριν έρθουν τα χειρότερα, καθώς αυτά τα προδικάζει ακόμη και ο ανεύθυνος κ. Μουζάλας, ωσάν να είναι παρατηρητής του Υπουργείου του».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button