ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να εμποδίσουν 18 αλλοδαπούς να διαφύγουν στο εξωτερικό

Στον εντοπισμό δεκαοκτώ αλλοδαπών και στη σύλληψη του 35χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, το μεσημέρι της Παρασκευής, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά νοτιοδυτικά των Αντιπαξών.

Οι αλλοδαποί είχαν σκοπό να μεταβούν στο εξωτερικό, αλλά η Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) τους σταμάτησε και τους γύρισε πίσω στην Ελλάδα.

Είναι άγνωστο τι έκανε η ΔΑΠΘΑΣ για να τους εμποδίσει να μπουν παράνομα στην Ελλάδα.

Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) του Κλάδου Ασφάλειας & Αστυνόμευσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συμμετοχή στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, και την συνδρομή περιπολικών σκαφών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας και Λευκάδας, κατόπιν κοινής επιχείρησης στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, εντόπισαν Ι/Φ σκάφος με συνολικά δεκαοκτώ (18) υπηκόους τρίτων χωρών, τους οποίους ο 35χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης του, είχε σκοπό να μεταφέρει παράνομα(!) στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα είχαν μπει… νόμιμα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος, ενώ οι αλλοδαποί μετά τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες θα προωθηθούν σε κέντρα φιλοξενίας για τη μόνιμη παραμονή τους στη χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button