ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βενεζουέλα: Ανακοινώθηκε νέο ψηφιακό νόμισμα από τον Νικολάς Μαδούρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, ανακοίνωσε την Κυριακή την δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος, του petro, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον οικονομικό αποκλεισμό που του έχουν επιβάλει οι χώρες της Δύσης χωρίς, ωστόσο, να δώσει λεπτομέρειες για το πως θα γίνει αυτό.

«Η Βενεζουέλα θα δημιουργήσει ένα ψηφιακό νόμισμα, το petro, προκειμένου να προχωρήσει στην οικονομική της κυριαρχία, να κάνει οικονομικές συναλλαγές και να ξεπεράσει τον οικονομικό αποκλεισμό» είπε ο Μαδούρο στο εβδομαδιαίο τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Σύμφωνα με τον Μαδούρο στήριξη στο ψηφιακό νόμισμα θα δώσουν τα αποθέματα της Βενεζουέλας σε χρυσό, πετρέλαιο, αέριο και διαμάντια.

«Ο 21ος αιώνας έφτασε!» ανακοίνωσε περιχαρής ο Μαδούρο στο διάρκειας 5 ωρών διάγγελμά του το οποίο περιελάμβανε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χορούς.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση έσπευσε να υπενθυμίσει ότι μια τέτοια κίνηση απαιτεί την έγκριση του Κογκρέσου αμφιβάλλοντας εάν το petro θα δει ποτέ το φως της ημέρας.

«Ο Μαδούρο έγινε ξανά ρεζίλι. Είναι κλόουν. Αυτό δεν έχει καμία αξιοπιστία» δήλωσε στo Reuters ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Άνχελ Αλβαράδο.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή του Μαδούρο έρχεται μετά την εντυπωσιακή άνοδο στην ισοτιμία του bitcoin, εξέλιξη που δημιουργεί την αίσθηση ότι τα ψηφιακά νομίσματα κερδίζουν έδαφος στον παγκόσμιο χώρο των επενδύσεων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button