ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Συρία: Ακόμα 100 φορτηγά με όπλα στους Κούρδους από τις ΗΠΑ (φωτό)

Παρά τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου και τις δηλώσεις Τούρκων υπουργών και αξιωματούχων ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν την προμήθεια όπλων προς τους Κούρδους της Συρίας, σήμερα η προμήθεια συνεχίστηκε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ της Συρίας και της Τουρκίας, σήμερα εισήλθαν στο έδαφος της ΒΑ Συρίας 100 φορτηγά έμφορτα με τεθωρακισμένα οχήματα Humvees και άλλα οπλικά συστήματα, τα οποία προορίζονται για τους Κούρδους του YPG και των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σοϋλού, οι ΗΠΑ έχουν χορηγήσει στους Κούρδους 4.000 φορτηγά με στρατιωτικά οχήματα, όπλα και οπλικά συστήματα, τα οποία υπάρχει κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Τουρκίας.

Επίσης, έχει αναφερθεί σε άρθρο τουρκικής εφημερίδας ότι ο στρατός, τα οχήματα και τα πυροβόλα που διαθέτουν οι Κούρδοι της Συρίας, διαθέτουν περισσότερη ισχύ πυρός από την 3η τουρκική στρατιά, που έχει τομέα ευθύνης το τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν.

Πηγή: infognomonpolitics.blogspot.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button