Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ «διαστρεβλώνει» τα γεγονότα του πολέμου της Συρίας

0

Στις 8 Σεπτεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR), για την αλλαγή γεγονότων ώστε να παρουσιάζουν μία «αλλαγμένη» εικόνα των γεγονότων στη Συρία, στο πρόσφατο δελτίο τύπου του OHCHR σχετικά με τους νεκρούς αμάχους στη συριακή πόλη Ράκα.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέτασε το δελτίο τύπου που υπέβαλε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σχετικά με την κατάσταση στο Raqqa.

Στο έγγραφο αυτό, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ, Zeid Ra’ad Al Hussein, καλεί τους συμμετέχοντες στην ένοπλη σύρραξη να λάβουν τη μέγιστη μέριμνα για τους αμάχους, καταδικάζει την πρακτική των τρομοκρατών να χρησιμοποιούν τους πολίτες ως «ανθρώπινη ασπίδα» και αναφέρει τις θλιβερές στατιστικές που αφορούν τα θύματα των συγκρούσεων.

Ωστόσο, υπάρχουν λεπτομέρειες που «τραβούν» την προσοχή. Κάτω από τις πληροφορίες σχετικά με τις αεροπορικές επιθέσεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, το δελτίο τύπου περιέχει στατιστικά στοιχεία για τις επιχειρήσεις της Ρωσικής Αεροπορικής Δύναμης στη Συρία, που δεν σχετίζεται με τις δραστηριότητες του συνασπισμού, ακολουθούμενη από έκθεση για τους αμάχους στη Ράκα. Αυτό δημιουργεί την εντύπωση ότι η Ρωσική Αεροπορία είχε εμπλακεί στον θάνατο αμάχων πολιτών.

Σχόλια

Loading...