Ο στρατός της Συρίας ανακατέλαβε από μαχητές του ISIS πετρελαιοπηγές της Ντέιρ αλ-Ζορ

0

Οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις διέσπασαν μέσα στην εβδομάδα τις γραμμές άμυνας του Ισλαμικού Κράτους, προκειμένου να φτάνουν σε θύλακα των κυβερνητικών δυνάμεων εντός της Ντέιρ αλ-Ζορ τον οποίο και πολιορκούσαν για χρόνια οι ισλαμηστές…

Ο στρατός της Συρίας και οι σύμμαχοί του ανακατέλαβαν μία περιοχή πετρελαιοπηγών που είχε υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος, κοντά στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Οι κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλασή τους, ενώ κατέλαβαν τμήμα της κεντρικής οδικής αρτηρίας που συνδέει την πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ με την πόλη αλ-Μαγιαντίν, όπου και έχουν υποχωρήσει αρκετοί τζιχαντιστές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στην Βρετανία.

Οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις διέσπασαν μέσα στην εβδομάδα τις γραμμές άμυνας του Ισλαμικού Κράτους, προκειμένου να φτάνουν σε θύλακα των κυβερνητικών δυνάμεων εντός της Ντέιρ αλ-Ζορ τον οποίο και πολιορκούσαν για χρόνια οι μαχητές του ISIS.

Οι μάχες συνεχίζονται για τον έλεγχο γειτονικής αεροπορικής βάσης, την οποία έχουν περικυκλώσει δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Σχόλια

Loading...