Υπό τον πλήρη έλεγχο του Συριακού Στρατού η Χομς- Επόμενος στόχος η Ντέιρ αλ-Ζορ

0

Σε μια ακόμη επιτυχία προέβη ο Συριακός Αραβικός Στρατός, αφού οι δυνάμεις του έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους, τον ύστατο σημαντικό θύλακα του Ισλαμικού Κράτους, στην επαρχία Χομς, σύμφωνα και με την ανακοίνωση κυβερνητικών μέσων.

Την ίδια στιγμή, τα κυβερνητικά στρατεύματα με τους σύμμαχούς τους, βαδίζουν προς τις ανατολικές, σχεδόν ερημικές, περιοχές, που ελέγχονται κατά κύριο λόγο από την ισλαμιστική οργάνωση.

Συριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επικαλούμενα στρατιωτική πηγή πως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν και τα όπλα τους καταστράφηκαν στην πόλη αλ-Σούχνα, περίπου 50 χλμ. βορειοανατολικά της αρχαίας πόλης της Παλμύρας.

Η πόλη βρίσκεται επίσης σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από τα εσωτερικά σύνορα με την επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, που είναι το τελευταίο μεγάλο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ένας μείζων στόχος για τη συριακή κυβέρνηση.

Οι ισλαμιστές έχουν χάσει μεγάλα τμήματα του συριακού εδάφους από τις χωριστές εκστρατείες που διεξάγονται από κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία και το Ιράν και από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες κυριαρχεί η κουρδική πολιτοφυλακή YPG. Οι SDF είναι αυτή τη στιγμή επικεντρωμένες στην κατάληψη της πόλης Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος.

Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που έρχονταν από δυσμάς εισήλθαν πρόσφατα στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ από τις νότιες περιοχές της επαρχίας της Ράκα.

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει σχεδόν ολόκληρη την επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία συνορεύει προς ανατολάς με το Ιράκ. Η συριακή κυβέρνηση εξακολουθεί να ελέγχει έναν θύλακο στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ και μια γειτονική στρατιωτική βάση.

Δείτε τη φωτογραφία:

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Loading...