Δυνάμεις της Συρίας πήραν τον έλεγχο 15 πετρελαιοπηγών του ISIS στη Νότια Ράκα

0

Την Τετάρτη, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και οι τοπικές δυνάμεις πολιτοφυλακής κατέλαβαν το Qurat Rumailan και το Rumailan Dam, καθώς και 15 κοιτάσματα πετρελαίου 10 χλμ. Ανατολικά του Dibisan.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν επίσης τους αντλιοστάσια Dibisan 1 και Dibisan 2.

Κατά την επίθεση τους, η SAA και οι σύμμαχοί της κατάφεραν να καταστρέψουν 7 οπλησμένα οχήματα, ένα άρμα μάχης και τέσσερα μεταφορικά οχήματα που ανήκαν στο ISIS. Η πολεμική αεροπορία της Συρίας κατέστρεψε την κύρια έδρα της ISIS στην περιοχή Al-Zemla

Το πρακτορείο ειδήσεων του ISIS, Amaq, ισχυρίστηκε ότι 8 Σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα μιας επίθεσης ISIS στο χωριό Abu Allaj στο δρόμο Raqqa-Ithriya.

Υπάρχουν αναφορές ότι σκοτώθηκαν επίσης ορισμένοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της SAA.

Από την πλευρά τους, οι κυβερνητικές πηγές της Raqqa ισχυρίστηκαν ότι οι πολιτοφυλακές και οι δυνάμεις «τίγρης της ερήμου» του SAA κατάφεραν να φτάσουν και να πάρουν τον έλεγχο του Πανεπιστημίου Ittihad κοντά στη Qusrat Afnan. Αυτό το σημείο απέχει λιγότερο από 4χλμ. από τη νότια είσοδο του Raqqa. Ωστόσο, αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από οποιαδήποτε επίσημη πηγή.

Από την αρχή της επιχείρησης της στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου, η συριακή στρατιωτική διοίκηση εργάζεται για την αύξηση της μυστικότητας μεταξύ των στρατιωτών που συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Η SAA εμπόδισε τους μαχητές να δημοσιεύσουν ειδήσεις σχετικά με τις επιχειρήσεις. Ο λόγος είναι η επιθυμία της SAA να διατηρήσει το στοιχείο της έκπληξης.

Σχόλια

Loading...