Πλοίο εμβόλισε το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Fitzgerald κλάσης Arleigh Burke ανοικτά της Ιαπωνίας

0

Τεράστια επιχείρηση για να μην βυθιστεί – Eικόνες βομβαρδισμού με επτά αγνοούμενους και στο νοσοκομείο τον πλοίαρχο

Σοβαρό ναυτικό ατύχημα στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα είχαμε νωρίτερα σήμερα καθώς εμπορικό πλοίο υπό σημαία Φιλιππίνων το  ACX Crystal  εμβόλισε κυριολεκτικά το USS Fitzgerald κλάσης  Arleigh Burke.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό μπάζει νερά, υπάρχουν αγνοούμενοι ναύτες,ο πλοίαρχος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται τεράστια επιχείρηση για να μην βυθιστεί το αμερικανικό αντιτορπιλικό.Εικόνες από το σημείο είναι πραγματικά συγκλονιστικές.Το αμερικανικό αντιτορπιλικό μοιάζει να έχει κυριολεκτικά βοβμαρδιστεί.

Το εξαιρετικά σπάνιο ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε νοτιοδυτικά της Γιοκοσούκα της Ιαπωνίας.

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Ο πλοίαρχος του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Fitzgerald και ένας ναύτης είχαν ανάγκη επείγουσα ιατρική περίθαλψη μετά τη σύγκρουση του πολεμικού με ένα υπό φιλιππινέζικη σημαία πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων νοτιοδυτικά των ακτών της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε ο 7ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

«Ως αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δύο τραυματίες που χρειάστηκαν επείγουσα διακομιδή. Ο ένας ήταν ο πλοίαρχος Μπράις Μπένσον, ο διοικητής του Φιτζέραλντ, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Ναυτικού στη Γιοκοσούκα και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Μια δεύτερη ιατρική διακομιδή βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κατάσταση άλλων τραυματιών βρίσκεται υπό εκτίμηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ACX Crystal, υπό σημαία Φιλιππίνων

Το ACX Crystal, πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Επτά ναύτες αγνοούνται και το πλήρωμα του αντιτορπιλικού, όπως και σκάφη του Λιμενικού Σώματος της Ιαπωνίας, συνεχίζουν να τους αναζητούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Νωρίτερα αμερικανός αξιωματούχος ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί έκανε λόγο για πολλούς τραυματισμούς από τη σύγκρουση. Κατά τον ίδιο αξιωματούχο το αντιτορπιλικό έχει υποστεί μεγάλες ζημιές πάνω και κάτω από την ίσαλο, έχει βάλει νερά σε πολλά τμήματά του και δεν μπορεί να κινηθεί αυτόνομα.

Η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK μετέδωσε πλάνα του αντιτορπιλικού τα οποία μαγνητοσκοπούνταν από τον αέρα, στα οποία ήσαν εμφανείς μεγάλες ζημιές στη δεξιά πλευρά του Φιτζέραλντ. Οι ζημιές είναι εμφανείς ακριβώς δίπλα στα συστήματα ραντάρ Aegis και πίσω από τους σωλήνες κάθετης εκτόξευσης πυραύλων.

Ιαπωνικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι αγνοούνται τουλάχιστον επτά μέλη του πληρώματος του Φιτζέραλντ, ωστόσο αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσει ότι αγνοούνται ναύτες.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ζήτησε τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος της Ιαπωνίας, το οποίο έστειλε περιπολικά, ρυμουλκά και ένα ελικόπτερο στην περιοχή.

Το σημείο του ατυχήματος

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Loading...