Η Mόσχα προανήγγειλε ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στο Κατάρ για αποτροπή εισβολής

0

Πάρα πολύ επικίνδυνη είναι η κατάσταση μεταξύ των δύο Υπερδυνάμεων, Ρωσίας και ΗΠΑ, από Βαλτική μέχρι Μαύρη Θάλασσα, Μεσόγειο και Μέση Ανατολή. Η ένταση έχει κορυφωθεί καθώς ο κόσμος εισήλθε σε μια νέα περίοδο Ψυχρού Πολέμου με την Ρωσία να επιστρέφει από τον λήθαργο. Τα «μαχαίρια» βγήκαν και οι αναταράξεις αμέτρητες.

Πριν λίγο η Μόσχα παρείχε στήριξη στο Κατάρ. Η Ρωσία πήρε θέση, με το Κρεμλίνο να ανακοινώνει ότι «Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στον εμίρη του Κατάρ Σέιχ Ταμίμ μπιν Χάμαντ Αλ-Θάνι πως η στάση της Ρωσίας είναι σταθερή: Οι καταστάσεις κρίσεων πρέπει να επιλύονται με πολιτικά και διπλωματία μέσα, μέσω διαλόγου και όχι με μονομερείς αποφάσεις»!

Επίσης ανακοινώθηκε ότι «Κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο Πούτιν και ο αλ Θάνι επίσης συζήτησαν την συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κατάρ, κατά κύριο λόγο στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των επενδύσεων».

Η τελευταία φράση όμως είναι η πιο σημαντική: «Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα του Απριλίου της διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής η οποία θα επαναληφθεί»…

Σύμφωνα με πηγές του Κρεμλίνου, τουρκικά στρατεύματα θα αναπτυχθούν στο Κατάρ, στην βάση που έχει κατασκευαστεί. Στόχος; Η αποτροπή εισβολής των σαουδαράβων…

Σχόλια

Loading...