Ρωσία και Τουρκία έτοιμες να συνεργαστούν για την ανάπτυξη μαχητικού 5ης γενιάς!

0

Συνεχίζεται και προωθείται  σε ανησυχητικά επίπεδα η αμυντική συνεργασία της Ρωσίας με την Τουρκία.

Μετά την δήλωση του Ρώσου προέδρου Β.Πουτιν ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προσχωρήσει σε πώληση του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία νέες αναφορές από την Ρωσία κάνουν λόγο πλέον για συνεργασία των δύο για την ανάπτυξη ενός μαχητικού 5ης γενιάς!

Σύμφωνα με τον CEO της Rostec Sergey Cemezov η ρωσική αμυντική βιομηχανία εξετάζει πολύ σοβαρά το θέμα συνεργασίας με την Τουρκία για την κατασκευή ενός μαχητικού 5ης γενιάς:

«Η αναγκαία υποδομή υπάρχει ήδη στην Τουρκία σε ότι αφορά την παραγωγή ενός μαχητικού. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί κάτι καινούργιο και σύγχρονο ταυτόχρονα», είπε πιο συγκεκριμένα ο Cemezov.

Ο CEO της Rostec έβαλε την ανάπτυξη του νέου μαχητική 5η γενιάς στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών για το Α/Α σύστημα S-400.

«Φτάσαμε στο τέλος των τεχνικών συζητήσεων αναφορικά με το S-400 και το οικονομικό θέμα διευθετείται» για να συνεχίσει:

«Επειδή μόνο η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να δώσει δάνειο για διακυβερνητικές συνεργασίες ο Ρώσος και ο τούρκος υπουργός Οικονομικών συνεχίζουν τις επαφές τους γύρω από το ζήτημα».

Είναι άγνωστο εάν ο Ρώσος CEO εννοούσε την ανάπτυξη ενός εντελώς νέου μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς με την Τουρκία ή την συνεργασία στο πρόγραμμα του TFX το οποίο ήδη «τρέχει».

Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη είναι άκρως ανησυχητική ιδιαίτερα με μια Ελλάδα η οποία βρίσκεται σε κόμμα διαρκείας.

Σχόλια

Loading...