Το ‘πε και το ‘κανε o Nτ. Τραμπ: Απέσυρε τις ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε αργά σήμερα την απόσυρση της χώρας από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, δηλώνοντας ότι «από σήμερα» οι ΗΠΑ διακόπτουν την εφαρμογή των μη δεσμευτικών όρων της συνθήκης.

Όπως τόνισε οι ΗΠΑ θα τερματίσουν τη συνδρομή τους στο Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η συμφωνία του Παρισιού φέρνει σε μειονεκτική θέση τις ΗΠΑ προς όφελος άλλων χωρών.

Επισήμανε ότι θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την επανείσοδο των ΗΠΑ στην συνθήκη ή θα προσπαθήσει για μια νέα συνθήκη με δίκαιους όρους για τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει να «επιτύχει μια δίκαιη συμφωνία»για το κλίμα.

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απορρίπτει το μέλλον με την απόφασή της να αποσύρει τις ΗΠΑ από την συνθήκη του Παρισιού για το κλίμα.

O Αμερικανός πρόεδρος είχε ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο του Κογκρέσου για την απόφασή του αυτή σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNN.

Ανάλογες πληροφορίες είχε μεταδώσει  και το Reuters, που επικαλέστηκε έγγραφο το οποίο ανέφερε ότι η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου βασίζεται στην πεποίθηση ότι η συνθήκη του Παρισιού είναι υπερβολικά κοστοβόρα για τις ΗΠΑ. Για τον λόγο αυτό, θα επιδιώξει να πετύχει «μια καλύτερη συμφωνία», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Σχόλια

Loading...