Τούρκος αξιωματικός απέρριψε μετάλλιο στο Ιντσιρλίκ από το Πεντάγωνο, επικαλούμενος την υποστήριξη στους Κούρδους!

0

Τους «έφτυσε στα μούτρα» κλείνοντας το μάτι στον Ευρασιανισμό

«Χαστούκι» στα μούτρα των ΗΠΑ έριξε Τούρκος αξιωματικός που δεν αποδέχθηκε μετάλιο που του δόθηκε στην βάση του Ινστιρλίκ από Αμερικανός συνταγματάρχη ενώ αποχώρησε επιδεικτικά κατηγορώντας τις ΗΠΑ για την στάση τους στην Συρία.

Εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ, Τούρκος ανώτερος αξιωματικός του στρατού δεν αποδέχθηκε μετάλλιο από τον αμερικανικό στρατό λόγω της υποστήριξης των ΗΠΑ στην κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DNA.

«Με το να οπλίζετε τους Κούρδους μαχητές στη Συρία, κερδίζετε (ΗΠΑ) έναν σύμμαχο ή κάνετε έναν Τούρκο εχθρό;», δήλωσε ο ίδιος.

Ο αξιωματικός έπρεπε να λάβει το μετάλλιο σε τελετή στην αεροπορική βάση Incirlik στα Αδάνα της Τουρκίας. Ωστόσο, όταν ο Αμερικανός συνταγματάρχης Κέβιν Λεϊά προσπάθησε να του το απονείμει, ο νεο-οθωμανός Τούρκος αξιωματικός το αρνήθηκε για πολιτικούς λόγους.

«Δεν θέλω και δεν μπορώ να δεχθώ αυτό το βραβείο, μου είναι αδύνατο επειδή αυτοί που μου το δίνουν είναι σε συμμαχία με τον εχθρό μου, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού [YPG], επιτρέψτε μου να μην το δεχθώ », εξήγησε ο ανώτερος αξιωματικός , προτού αποχωρήσει φεύγοντας στο μέσο της τελετής.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω αυξανόμενης έντασης μεταξύ της Άγκυρας και των ΗΠΑ σχετικά με την υποστήριξη του YPG στη Συρία.

Σχόλια

Loading...